addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripkidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Waddengoud reis

Stap aan boord voor een bijzondere reis van Holwerd naar Terschelling. Droogvallen, zeilen, zeehonden, passage van een wantij, en uitstekende verzorging. Het zit allemaal in deze reis. Door voorafgaand een of meer nachten te overnachten aan de friese Waddenkust en na aankomst bij een accomodatie op Waddengoud dorp Oosterend (Terschelling) kun je van deze reis een complete vakantie maken. Kleinschaligheid, duurzaamheid, persoonlijke aandacht en streekeigen beleving en gastheerschap zijn de pijlers van de aanbieders. Het keurmerk Waddengoud staat garant voor deze waarden.

Boek nu

 

 

Vertrek

Donderdag morgen 13  september om  08.00  inschepen op de  Willem Jacob  te Holwerd. Kennismaking met de bemanning  en de overige gasten.

Reis

08:00 Welkom aan boord te Holwerd, ontvangst en introductie op de tocht door de bemanning. Het is dan laagwater, dus bij aankomst bij het schip heb je een prachtig uitzicht over de kwelders
08:30 Vertrek, zo snel als mogelijk zetten we zeil waarbij de gasten kunnen meehelpen met het zeilen, navigeren of een stuk aan het roer kunnen staan.
10:30 We varen langs de Hoge Wier en de Piet Scheve plaat, waar vaak zeehonden liggen te zonnen.
12:00 Via het Westgat varen we langs het strand van Ameland, Daarna passeren we de Blauwe Balg, waar veel zeehonden en vogels rusten. Onderweg wordt de lunch geserveerd
13:30 Hoogwater. We varen het O0sterom op, en omdat het hoogwater is kunnen we vrijwel het hele wad hier bezeilen
15:00 Tijd voor borrelhapjes met een koel drankje
17:00 We varen ons vast onder Terschelling. Terwijl het water zakt kun je steeds meer zien van de zeebodem
17:30 Het diner wordt geserveerd.
19:00 Laag water. De gasten gaan van boord en lopen over het Wad naar het eiland

 

Onze kok verzorgt een uitgebreide catering, waarbij we veel gebruik maken van biologische waddengoud producten

Ontvangst

Lunch

Borrelhapjes

Diner

voor

Hoofd

Na

Voor mensen die nog nooit met de Eilandhopper zijn geweest

Het is geen probleem als je nog nooit gezeild hebt, we nemen ervaren bemanning mee. Je mag zelf meehelpen met het zeilen, maar relaxen aan dek kan ook. Het is wel belangrijk dat je over een redelijke conditie beschikt, omdat je circa 2 kilometer over het Wad moet lopen om op Oosterend (Terschelling) te komen. Dit is een stevige ondergrond, maar het loopt natuurlijk wel zwaarder dan een geasfalteerde weg.

Werelderfgoed reis

Omdat dit een echte werelderfgoed reis is, gaat er ook een Werelderfgoedgids  mee. De gids geeft uitleg wat je kan zien, ruiken en voelen tijdens onze tocht over de Waddenzee.

Wat moet je mee nemen

Warme kleding, makkelijke schoenen, zonnebril, oude gympen voor het wadlopen en zonnebrandcrème! Zorg dat je bagage in een rugtas past, want je moet er ca 2 kilometer mee lopen. Er bestaat tegen meerkosten ook de mogelijkheid om je alvast te laten bezorgen op je vakantie-adres op Terschelling.

 

Overnachtingsadressen voor en na de tocht

Kijk voor leuke overnachtingsadressen (variërend van basic tot luxe) op:

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum

Lees nu meer