addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripkidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Vallende Sterren Tochten

Dit jaar varen we met de Eilandhopper verschillende Vallende Sterren Tochten.
Kom aan boord voor een avondtocht vanuit Lauwersoog, Ameland of Terschelling of een hele nacht op het wad tussen Terschelling en Vlieland.

 

Op 13 augustus bereikt de meteorenzwerm Perseïden zijn maximum. Dit betekent dat er bijzonder veel vallende sterren te zien zijn.
En waar in Nederland kun je beter naar deze mooie lichtsporen aan de hemel kijken, dan vanaf het Wad?
Daarom bied de Eilandhopper deze zomer weer bijzondere tochten rond deze tijd aan.

De nacht van 15 op 16 augustus kun je aan boord van de Avontuur doorbrengen, op het wad tussen Terschelling en Vlieland. Ver weg van de grote steden heb je daar grote kans op het zien van veel vallende sterren en misschien kun je ook een wens doen?

Aan boord van de Willem Jacob kun je samen met een sterrenkundige van het Planetarium Franeker en een waddengids een uitgebreide avondtocht varen. We vertrekken voor de Vallende Sterren Tocht op 11 augustus vanuit Lauwersoog, op 12 augustus vanuit Ameland en 13 augustus vanuit Terschelling.

Op dinsdag 15 augustus om 15:00 uur vertrekt de Avontuur vanuit Terschelling voor de Vallende Sterren Tocht. We zetten zeil voor een mooie tocht over het wad. In de loop van de avond een geschikte zandbank om droog te vallen zoeken. Terwijl het water zakt maakt onze kok een heerlijke avondmaaltijd klaar. Om 21:40 uur is laag water, jullie kunnen nu een wandeling over de bodem van de Waddenzee maken.
Naarmate het donkerder wordt komen er steeds meer sterren ter voorschijn. Ver weg van de grote steden op het donkere wad kunnen jullie nu volop van de vallende sterren genieten.
De volgende ochtend zetten we weer zeil en varen naar de haven van Vlieland waar we rond 11:00 uur arriveren.

Kosten inclusief diner, ontbijt en een bed in een 2- of 4- personen hut zijn € 90,- p.p.

BOEK NU

De Willem Jacob vertrekt om 20:00 uur voor de Vallende Sterren Tocht. Na een zeiltocht over het Wad gaan we voor anker en gaat een sterrenkundige van her planetarium ter Franeker je alles over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden vertellen. Naarmate het donkerder wordt komen er steeds meer sterren ter voorschijn. Ver weg van de grote steden op het donkere wad kunnen jullie nu volop van de vallende sterren genieten. Een gids van de Waddenvereniging legt je uit wat het belang van de nacht voor de natuur is.
In de stilte van de nacht zeilen we weer terug naar de haven waar we rond middernacht zijn.

 

Boek hier de tocht op 11 augustus vanuit Lauwersoog;
Boek hier de tocht op 12 augustus vanuit Ameland;
Boek hier de tocht op 13 augustus vanuit Terschelling.