addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripkidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Rottum Express gaat helaas niet door in 2018 in 2019 varen we wel weer naar Rottum!

Ooit woonden op Rottum boeren, kloosterlingen en strandjutters, nu zijn de eilanden, die samen Rottum worden genoemd, vooral de thuisbasis voor zeehonden en vogels. Eilandhopper organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Waddenvereniging een reis naar Rottumeroog.

Boek Nu de Rottum Express

Vertrek

Vrijdagavond 7 september om  20.00  inschepen op de  Willem Jacob  te Lauwersoog. Kennismaking met de bemanning, gids van de Waddenvereniging en de overige gasten.

Reis

Hoogtepunt van de reis is het bezoek aan Rottumeroog op vrijdag. Echter de Waddenzee in de buurt van Rottum is een van de mooiste stukken Waddenzee. Tijdens de reis bieden we een complete beleving van het werelderfgoed waddenzee. Dit programma wordt verzorgd door een werelderfgoedgids van de Waddenvereniging.

Afhankelijk van de omstandigheden en verzoeken/wensen uit de groep  willen we onderstaande elementen naar voren laten komen.

Een gevarieerd programma, waar nog genoeg ruimte is voor het meehelpen met het hijsen van de zeilen, het lezen van een boek en genieten van de zonsondergang.

 

Terug

Woensdag 12 september rond 13:00 weer terug in de haven van Lauwersoog.

Kosten zijn 500,- p.p.

Inclusief verzorging.

Tijdens de hele reis is er een scheepskok aan boord die voor jullie zorgt. Ontbijt, lunch en elke dag een 3 gangen diner. Verder de nodige versnaperingen tussen door. We koken vers en gebruiken veel lokale en biologische producten. Als je het aangeeft bij de opmerkingen tijdens  het boeken dan kunnen we rekening houden jou dieet. Koffie/thee, en water zijn inbegrepen. Bier/wijn en fris is aan boord verkrijgbaar.

Voor mensen die nog nooit met de Eilandhopper zijn geweest

Het is geen probleem als je nog nooit gezeild hebt, we nemen ervaren bemanning mee. We gaan ook s’nachts zeilen, en veiligheid vinden we heel belangrijk, dus volg de aanwijzingen van de bemanning op.

Waddenzee Wereld erfoedGids

Omdat dit een echte natuurreis is, gaat er ook een Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging mee. De gids geeft uitleg wat je kan zien, ruiken en voelen tijdens onze tocht over de Waddenzee.

Wat moet je mee nemen

Handdoek, toiletspullen, warme kleding, makkelijke schoenen, zonnebril en zonnebrandcreme!

Wij zorgen voor

Beddengoed, maaltijden onderweg en een ervaren gids van de Waddenvereniging. De excursie op Rottumeroog wordt begeleid door een ervaren gids van Staatsbosbeheer.